29 Ekim 2013 Salı

Takı takmak ilk çağlardan günümüze kadar kadınların tutkusu olmuştur. Boncuktan elmasa, basit metallerden altına kadar pek çok malzeme, kimi kez iplere dizilip kumaşlara işlenerek, kimi kez de ustalık ve sabır isteyen işlemlerden geçirilerek takıya dönüşmüş ve kadınları süslemiştir. Günümüzde ise takı tasarımı başlı başına bir sanat haline gelmiş durumdadır.


Filiz Takı Atölyesi, bu sanata aşkla bağlı olan Filiz Palabıyık tarafından kurulmuştur. Atölyede, peyote, gümüş işlemeciliği, gümüş kabartma, mine, hapishane işi, deri işlemeciliği, iğne oyası, dantel gibi tekniklerin kimi kez tek başına, kimi kez farklı kombinasyonlarda birlikte kullanılmasıyla çok özel takılar tasarlanması amaçlanmıştır. Bu nedenle, yaratılan takıların bazıları tektir; ikinci bir örneği bulunmamaktadır.


Bu web sayfasında, Filiz Palabıyık tarafından üretilen seçkin örnekleri sizlere sunmaktan büyük keyif duyuyoruz. Takılarla ilgili ayrıntılı bilgi ve fotoğraflara, sayfanın solundaki sütunda yer alan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Sanatçının çalışmalarıyla ilgili güncel bilgileri ise facebook ve twitter sayfalarından izleyebilirsiniz.


Filiz Palabıyık
Tel: 0532 486 23 86
e-posta: filizpalabiyik@mynet.com